Is een aparte verzekering voor uw smartphone nog nodig?

Stel, uw telefoon is gevallen of nat geworden. U besluit om hem te laten maken, of uw telefoon is helemaal niet meer te maken. Maar hoe zit dat met de kosten? De meeste mensen weten niet dat hun telefoon of tablet vaak onder de inboedelverzekering valt.

Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten als u wil weten of uw telefoon onder de inboedelverzekering valt.

Dekking

De meeste inboedelverzekeringen bieden tegenwoordig dekking voor uw elektrische apparaten als tablets, laptops en smartphones. Helaas is dit nog niet bij alle verzekeraars zo, vraag daarom even na of dat dit bij uw verzekering wel of niet binnen de dekking valt. Zo komt u niet voor een verrassing te staan mocht u ooit schade hebben.

Eigen risico

Let bij het afsluiten van een inboedelverzekering op uw eigen risico bij schade. Sommige verzekeringen hebben een eigen risico van enkele tientjes, maar dit kan ook oplopen tot enkele honderden euro. Aangezien een reparatie aan uw telefoon gemiddeld 75 tot 100 euro kost, heeft u hier dus niets aan. Bij sommige verzekeringen is het eigen risico ook af te kopen of sowieso niet aanwezig.

Buiten-huis-dekking

Sommige inboedelverzekeringen bieden ook een dekking voor schade of diefstal buitenshuis. Dit houdt in dat uw apparaten ook onderweg zijn verzekerd. Deze dekking is vaak wel wat duurder dan een standaard inboedelverzekering. De meeste inboedelverzekeringen bieden daarom alleen een dekking als er iets binnenshuis gebeurd.

 

Als uw toestel niet meer te maken is kunnen wij uw toestel voor u inspecteren en een verklaring maken voor de verzekeraar dat uw toestel niet meer reparabel is. Hierop vermelden wij ook het serienummer van het toestel en de aard van het defect. Zodat uw verzekeraar kan beslissen wat zij uitkeren voor uw schade.

 

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bewaar delink.